Buttermilk cupcake:
4 stora äggulor
ca 2 dl lättfil
1 tsk vaniljsocker
ca 4-5 dl vetemjöl special
2,5 dl socker
ca 2 tsk bakpulver
lite salt
150 gram smör (rumstempererat)
Blanda äggulorna, lättfilen och vaniljsockret i en stor skål (vispa ej!). Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. Dela smöret i mindre bitar, tillsätt smöret och de torra ingredienserna i fil/äggblandningen. Vispa i ca 2 minuter, tills smeten är smidig. Fyll ca 2/3 av cupcakesformarna med smet. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Chocolate frosting:
115 gram smör
1 dl kakao
ca 6 dl florsocker (mer eller mindre beroende på hur du vill ha konsistensen)
0,5 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
Rör smör och kakao smidigt och klumpfritt, rör i en del av florsockret. Tillsätt mjölken och vaniljsockret. Rör sedan i resten av florsockret tills du får den konsistens du vill ha. Spritsa eller bred på cupcaken när kakan svalnat.
Dessa håller i kylen ganska många dagar och är def. godare andra dagen än första, så gör dem gärna i förväg!
Smaska lugnt!
1 kommentar:
Ohhh vilken smarrig kaka!! Nästan så+ jag får gå+ och leta up en haklapp. :O)
Vinterkramen Anna
Skicka en kommentar