måndag, november 05, 2007

Sugen på något gott?

Då ska du prova att baka den här cupcaken! Den är helt otroligt god :) en liten bakelse nästan men utan grädde.

Buttermilk cupcake:

4 stora äggulor

ca 2 dl lättfil

1 tsk vaniljsocker

ca 4-5 dl vetemjöl special

2,5 dl socker

ca 2 tsk bakpulver

lite salt

150 gram smör (rumstempererat)

Blanda äggulorna, lättfilen och vaniljsockret i en stor skål (vispa ej!). Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. Dela smöret i mindre bitar, tillsätt smöret och de torra ingredienserna i fil/äggblandningen. Vispa i ca 2 minuter, tills smeten är smidig. Fyll ca 2/3 av cupcakesformarna med smet. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Chocolate frosting:

115 gram smör

1 dl kakao

ca 6 dl florsocker (mer eller mindre beroende på hur du vill ha konsistensen)

0,5 dl mjölk

1 tsk vaniljsocker

Rör smör och kakao smidigt och klumpfritt, rör i en del av florsockret. Tillsätt mjölken och vaniljsockret. Rör sedan i resten av florsockret tills du får den konsistens du vill ha. Spritsa eller bred på cupcaken när kakan svalnat.

Dessa håller i kylen ganska många dagar och är def. godare andra dagen än första, så gör dem gärna i förväg!

Smaska lugnt!


1 kommentar:

Anonym sa...

Ohhh vilken smarrig kaka!! Nästan så+ jag får gå+ och leta up en haklapp. :O)

Vinterkramen Anna