söndag, januari 25, 2009

det kan inte vara sant

men det är det! Vi är sjuka igen... O fick hög feber (40) i går em och har legat i sängen hela dagen, det är inte likt honom han brukar oftast vara relativt pigg och leka. A fick feber i dag på em inte lika hög som O men nästan 39, få se hur han mår i morgon. Roligt att vi fick vara friska en vecka ;) Nu orkar jag snart inte mer! Stackars barn...

Jag ska få gå in och jobba tisdag och onsdag i veckan och som tur är ställer mormodern upp och är barnvakt till ev sjuklingar. Det är första gången jag ska jobba på den skolan och jag vill verkligen inte börja med att tacka nej. Det ska bli jätteroligt och jag hoppas att jag inte blir för nervös ;)

söndag, januari 18, 2009

söndagstrött

Vi skulle ut och åka skridskor idag... men ingen av pojkarna hade lust, ja jus då iaf, utan ville fortsätta leka med det de gjorde. Jag tänker inte tvinga iväg några barn även om jag vet att de vill åka skridskor och att det skulle bli skoj när vi väl kom iväg. Men jag är så slö idag. Jag orkar inte göra någonting fastän det finns mycket att greja med i hemmet. Lite tvättande blir det iaf men det är ju inte så jobbigt, det jobbiga är att ta reda på tvätten men det blir ju en annan dag ;)

Så istället kom en kompis hit och leker med O. Han har väldigt svårt att våga ta steget och bjuda hit kompisar eller gå förbi hos någon, vet inte riktigt vad som sitter i vägen. Men när han väl träffar kompisar så har han jätteroligt och blir så glad. O vill ju leka men har nog inte riktigt självförtroendet att vara den som tar initiativet.

Imorgon blir det arbetsförmedlingen! Det blir en ny erfarenhet *spännande*

lördag, januari 17, 2009

ljuset i mörkret

ja nu ser vi det! G's koppor har nästan helt torkat in och han är sitt vanliga pigga jag :) dvs igår klättrade han upp på kökbordet igen ;) Men nu har vi varit sjuka sedan jul och nu måste det bli ändring!!!

Min opponering i onsdags gick bra och vi var nog de som hade minst att ändra :D Den uppsatsen som vi opponerade på var inte ens klar! Så nu är den snart 100% klar! *skönt*

På tisdag ska O åka skridskor på skolan :) så i morgon tänkte vi tar en tur för att öva lite till :)

söndag, januari 11, 2009

man ska inte ropa hej...

Ja, nu har lilla G och pappan fått vattkoppor!! Det är roligt nästan jämnt... Tur att pappan då kan vara hemma med den lille :) om han nu inte blir fööööör sjuk.

Idag var vi ändå ute och åkte skridskor, hem till några vänner som bor vid en liten sjö. Vädret hade kunnat vara mycket mycket bättre men vi hade det jättemysigt! Vi tänkte också att vi skulle grilla korv ute men gav upp och gick in och stekte dem istället :) Det var första gången som både O och A åkte skridskor, jag förvarnade dem om att det är svårt och att man måste hålla i sig för att inte tappa balansen. O har från början förklarat för mig att han inte tänker hålla sig utan ska bara åka. Min erfarenhet sa att han kommer ge upp på studs, om han inte kan på en gång så slutar han försöka. Men... han var superduktig!!! Han behövde bara lite stöd i början för att få in balansen och sen försökte han åka själv och det gick faktiskt riktigt bra!! Inte så att han åkte omkring men han tog riktiga tag iaf. Det var lite svårare för den mindre men det var jätteroligt iaf och han skrattade så gott när han kunde stå själv utan att hålla i sig :D

Imorgon ska A äntligen få gå tillbaka till dagis, nu har han varit ledig i 3 veckor och längtar så! Men känner jag honom rätt så blir han blyg och vill inte i morgonbitti :)

fredag, januari 09, 2009

friska *peppar peppar*

jo vi är friska men vi väntar på om den lille ska få vattkopporna, det borde bli till helgen om han blev smittad av brorsorna. Igår var vi med O till en kompis vars lillebror har vattkoppor så det är möjligt att han blev smittad nu om han inte blev det tidigare. Jag har en envis migrän som inte vill ge med sig men den är ganska lindrig så att jag kan fungera iaf.

Förskolan började igår och det var tufft för hela familjen att gå upp tidigt ;) O ville inte alls gå men jag tror han tyckte det var roligt när han väl kom dit :D A och G börjar dagis på måndag och A längtar verkligen efter sina kompisar.

Jag har en vecka kvar av mina studier och sedan är jag officiellt arbetslös, det känns inte så roligt men nästa vecka ska jag åka runt till alla skolor i kommunen och visa upp mig. Jag hoppas jag får komma in och vicka iaf. Jag har bara opponering av uppsatsen nästa vecka så det känns lugnt och skönt :) Tänk att jag äntligen är klar med mina studier!!! Jag började hösten 2001 och har fått 3 busungar under tiden :) Rena rama turen, eller rättare sagt envishet, att jag har slutfört studierna.

söndag, januari 04, 2009

fortfarande krassliga...

jo det är sant! Inte alla av oss men pappan och A är dåliga fortfarande. A har ont i öronen så i morgon blir det till att ringa vårdcentralen, igår kväll kunde han inte ligga alls på kudden :( G har fått sista dosen medicin och verkar okej, bara det att han håller på att få en tand så han är fortfarande ganska gnällig. O mår bra men vill inte att någon ska se hans koppor och är generad över det, trots att han är sååååå uttråkad vill han inte träffa någon kompis och är de inte borta på torsdag vill han inte gå till förskolan heller *sötnosen* Det är så jobbigt att se sina barn ha ont och inte kunna göra något åt det. O hade så ont av vattkopporna att han låg i sängen och skrek av smärta och efter hjälp. A var lika ledsen i går och somnade inte förrän 01.30, vi har helt vänt på dygnet och barnen somnar sent och sover länge på morgonen. Måste ställa klockan på ringning i morgonbitti (orkar jag?)

Jag vågar nästan inte yppa att jag mår illa... skulle bara fattas...

På onsdag ska min uppsats lämnas in, vi skickade in den till vår handledare före jul och har inte hört något alls. Känns lite trist med en handledare som inte ger något tillbaka :/ Nu får jag sitta i morgon och lusläsa efter fel och brister. Sen är det opponering veckan efter och sen kan jag (förhoppningsvis) titulera mig som lärare!! :D ÄNTLIGEN är jag klar!!! Så himla skönt att veta att jag slipper läsa, plugga och skriva en massa arbeten!! Mindre roligt att vara arbetslös dock...

Håll tummarna för A i morgon!!